Handhygiëneboekjes voor patiënten

  • Huis
  • /
  • Handhygiëneboekjes voor patiënten

Handhygiëneboekjes voor patiënten

Handhygiëne: Waarom, Wie en Wanneer?- Handhygiëneboekjes voor patiënten ,Voor tandenpoetsen, oog druppelen, beoordelen van oog, oor, mond etc. zonder instrumenten of voor het beoordelen van vaginale of rectale Voor wonden te verbinden of te verzorgen, voor een percutane injectie/punctie Voor contact/het werk met invasieve hulpmiddelen, ook bij gebruik van handenWelke interventies hebben een effect op de handhygiëne van ...Patiënten vonden het zinvol als er een antibacterieel doekje op hun maaltijdplateau lag.[1] Bij slechte handhygiëne of mobiliteitsproblemen vormt een handalcoholpompje langs het bed een mogelijke oplossing. Handalcohol is nuttig voor alle patiënten in het ziekenhuis.[1] De meerderheid van de patiënten wil meer informatie over handhygiëne.[11]4 tips bij de opdrachten in de handhygiëne-challenge ...

Nov 07, 2019·We zetten 4 tips voor het doorlopen van de challenge voor je op een rij. Ga zelf aan de slag. Wij merken dat collega’s na het doorlopen van een opdracht toch weer net wat bewuster zijn van het hygiënisch werken en infectiepreventie! Concrete tips die we je kunnen geven bij het werken met de leeromgeving zijn:

Hygiëne | RIVM

Hygiëne is een verzamelnaam voor alle handelingen die ervoor zorgen dat je zo min mogelijk in aanraking komt met ziekteverwekkers. Dit kan door de handen te wassen, te douchen, het schoonhouden van de keuken, het bewaren van etenswaren in de koelkast, het desinfecteren van voorwerpen of oppervlakken, maar ook het zuiveren van rioolwater. Op deze pagina kun je lezen wat hygiëne is, wat voor ...

Handhygiëne | NHG

Gebruik lotions en crèmes uit kleine tubes (voor persoonlijk gebruik) of uit dispensers met disposable containers die niet worden nagevuld. Dispensers. Gebruik zeep- en handalcoholdispensers waarbij de zeep in het spuitmondje niet besmet kan raken door de handen. Gebruik dispensers met een disposable reservoir dat niet nagevuld wordt.

Ziekenhuizen. Handhygiëne medewerkers - PDF Gratis download

Handen worden gedesinfecteerd: voor contact met een patiënt in beschermende isolatie, voor contact/het werk met invasieve hulpmiddelen, ook bij gebruik van handen, tijdens de verzorging van patiënten bij de overgang van vuil naar schoon, bijvoorbeeld na het verwijderen van vuil verband en voor het opnieuw verbinden, na hoesten en niezen ...

Wat kan ik doen ? | Handhygiëne

Zowel voor patiënten als voor bezoekers. In het ziekenhuis moet je je handen altijd ontsmetten met handalcohol. Dat moet je meerdere keren per dag doen, zeker als je de kamer verlaat. Een goede persoonlijke hygiëne is essentieel. In sommige gevallen is het gebruik van antimicrobiële zeep vereist.

Handhygiëne | UZA

Een goede handhygiëne bij zorgverleners in een ziekenhuis vermijdt dat ziektekiemen worden overgedragen naar patiënten. Daartoe worden de handen van de zorgverleners gecontroleerd op 7 basisvereisten voor een goede handhygiëne. Deze basisvereisten zijn de afwezigheid van armbanden, ringen, horloges, nagellak, kunstnagels en het hebben van verzorgde en kortgeknipte nagels.

Handhygiëne | Handhygiëne

Niet alleen voor de zorgverlener, ook voor jezelf als patiënt of bezoeker is een goede handhygiëne belangrijk. Reinig je handen dus vóór het eten en zeker na gebruik van het toilet. Dat is de gouden regel! Op die manier neem je zo weinig mogelijk microben uit de omgeving op en draag je deze niet over op andere personen.